11:00

IF Vulcanus

Referat: Horndals IF - IF Vulcanus

Horndals IF - IF Vulcanus 3-6 (0-2)

Vi mötte ett lag som vi spelade jämnt med. Vi hade dock en första halvlek där vi inte riktigt jobbade för varandra och bortalaget kunde då ha en ledning med 0-2 i halvtid.

Tog ett snack i halvtid och i andra halvlek kom vi ut som ett annat lag. Äntligen gjorde vi jobbet för varandra och visade lite mer jäklar anamma. Det gav resultat och vi kunde reducera till 1-2 genom Magnus Sjöström på ett väl avvägt & skruvat skott utifrån vänsterkanten. Det föranleddes av ett inkast av Mikael Johansson som tog på Simon Jansson innan Magnus fick bollen.

Bortalaget utökade sedan ledningen med 1-3 innan vi började vår upphämtning.

2-3 satte Ossy Nylander snyggt efter fint inspel från sidan av Simon Jansson.
Kvitteringen till 3-3 satte Abdullah Tai lika snyggt efter ett mönsteranfall där Ossy Nylander spelade in bollen perfekt till just Abdullah.

Då kändes det som att vi var ett vinnande lag då vi hade ett spelmässigt övertag. Vi hade bud på flera ledningsmål, bl.a. 3 ribbskott men marginalerna fanns inte riktigt där.

Istället kontrade Vulcanus in 3-4 och då gick luften ur oss lite. När vi även fick en feldömd frilägesutvisningen blev det ännu jobbigare. En frilägesutvisning innebär ju att personen i fråga skulle ha varit fri med målvakt vilket inte alls var fallet i den här situationen. Vi hade täckning nedanför av ytterligare spelare. Efterföljande frispark slogs direkt i mål. Surt men inget att göra. Sista målet gjordes på övertid.

Vi hade chansen idag men hade inte marginalerna på vår sida helt enkelt. Beröm till hela laget för den andra halvleken då vi hade ett rejält lyft rent inställningsmässigt och var då det bättre laget.